Overslaan en naar de inhoud gaan

Ventilatie

Voordelen van ventilatiesystemen

Doordat de hedendaagse woningen alsmaar beter geïsoleerd worden en luchtdicht gemaakt worden, zijn goede ventilatiesystemen steeds belangrijker geworden.
Er wordt steeds meer gekozen voor ventilatie en wel om volgende redenen:

  • Mensen gebruiken zuurstof en ademen koolstofdioxide en waterdamp uit. Onvoldoende zuurstoftoevoer maakt lucht muf en onaangenaam;
  • Voldoende aanvoer van zuurstof door ventilatie is belangrijk voor de gezondheid van mens en huisdier. Het bevordert ook de goede werking van verbrandingstoestellen en verlaagt de kans op CO-vergiftiging door die toestellen;
  • Elk gezin produceert per dag 10 à 20 liter woonvocht door te koken, te wassen, te douchen...;
  • Door ventilatiesystemen die vervuilde lucht afvoeren, vermindert de kans op geuren en allergieën. Condensatie en schimmelvorming op de muren worden vermeden;
  • Hinderlijke of schadelijke stoffen die in de woning vrijkomen, krijgen door ventilatie geen kans om daar te blijven en zich op te stapelen.

2 soorten ventilatiesystemen

Elektro-Cox BVBA kan u op vlak van ventilatie 2 soorten systemen aanbieden:

  • C+ systeem met mechanische afvoer en natuurlijke aanvoer;
  • D-systeem met warmteterugwinning waarbij zowel de aanvoer als de afvoer van lucht mechanisch verloopt.

Als RENSON C+ EVO certified installer kan u op ons rekenen voor de installatie en het onderhoud van uw C+ ventilatiesysteem. Van al de C+ systemen op de markt is het RENSON HEALTHBOX C+ evo  II systeem veruit het beste zowel op gebied van E-peil punten als op het gebied van energiebesparing.

Ventilatiesystemen met warmteterugwinning

Indien er gekozen wordt voor ventilatie met mechanische aanvoer en afvoer, dan opteren wij voor het D-systeem met warmteterugwinning. Dit systeem zorgt ervoor dat de koude, aangezogen lucht eerst wordt opgewarmd door de warme, afgevoerde lucht om zo de warmteverliezen tot een minimum te beperken.

Onderhoud

Ook voor het onderhoud van uw ventilatiesysteem kan u een beroep doen op ons. Dit onderhoud wordt al te makkelijk vergeten maar is minstens even belangrijk als een goede installatie. Het correct onderhouden en respecteren van de filterintervallen zijn noodzakelijk voor de correcte werking van het systeem.

Meer info over het D-systeem vindt u hier en hier.